Link stranice iskopirajte iz URL polja i podelite na društvenim mrežama.

Dame, spremne za Bitef festival!

Slavica Hinić, PR Bitef Festivala, foto: Miss Stills Photography

Na Epsko putovanje krećemo zajedno sa ekipom Bitef festivala, i to tako što nam je polazna stanica Šumatovačka 18, gde će biti realizovan specijalan portret foto-maraton. Naime, dame iz organizacije ovog tradicionalnog pozorišnog festivala, koji se ove jeseni održava po 51. put od 22. do 30. septembra, pod sloganom Epic Trip (Epsko putovanje), poziraće pred foto-aparatom fotografa Tijane Janković-Jevrić aka Miss Stills Photography, i to našminkane, stilizovanih frizura, u Star Beauty Studiju na Vračaru. Ovaj zanimljiv foto-projekat nastao je kao zajednička inspiracija izazvana svečanim raspoloženjem koje Bitef svake godine budi kako kod ljubitelja pozorišta tako i kod onih koji u njemu rade, ali i ovogodišnjim festivalskim motivom, a to su predstave dugog trajanja.

Prva dama Bitefa, PR menadžer Slavica Hinić, spremna je dočekala početak festivala, što je i zabeleženo divnim portertima, koji su nastali u okviru saradnje Bitef festivala, fotografa Tijane Janković-Jevrić (Miss Stills Photography) i Star Beauty Studija.

Najnovije izdanje festivala svečano će biti otvoreno predstavom Olimp, 23. septembra u 18h u Sava Centru, jer glavnu tematsku liniju festivala baš i čine ostvarenja nastala na osnovu velikih epskih tema naše civilizacije, kao i predstave dugog trajanja (durational performances). Ovaj događaj će uživo i u kontinuitetu biti emitovan na Trećem programu RTS-a.

Osim iz Belgije, videćemo ostvarenja i iz Velike Britanije, Slovenije, Nemačke, Švajcarske, Irana i iz Srbije. Bitef će se baviti i pitanjem položaja žena, pogotovo u muslimanskoj kulturi, i to dvema predstavama: Sneg, i (Sa)slušanje.

Publika će imati priliku da vidi ukupno sedam predstava, u okviru glavnog programa. Ovaj magičan broj biće i rezultat portretisanja ženskog dela organizacionog tima Bitef festival, jer će baš sedam dama uživati u ovom specijalnom, umetničkom tretmanu lepote.

Comments are closed.