Link stranice iskopirajte iz URL polja i podelite na društvenim mrežama.

[:en]Artsy mom life hack [:sr]Malo lično i porodično[:]

[:sr]Haos u glavi i na glavi (masno-čupava frizura), a tek onaj u kući – bomba! Priznajem, tako je bilo i kod mene, uostalom, kao i kod svake porodilje. Dojiš, ne spavaš, trudiš se samo da zadovoljiš higijenski minimum, jer ti je tvoja beba najvažnija na svetu.

Naravno, uvek primetiš te lepe, sređene majke i zapitaš se – “Kako im to uspeva?”. Obično dobiješ odgovor: “One to mogu, jer imaju pomoć”. Kada ne možeš da se osloniš na bake, to nije ni malo lako, što svaka majka dobro zna. Pogotovu onda kada se vratiš poslu, ili kao u mom slučaju, umetnosti – fotografiji.

Taman kad sam pomislila da ću morati da se pomirim sa hroničnim nedostatkom vremena za sebe, desilo se nešto neočekivano. U moju porodicu je došao još jedan privremeni član!

Ne, nije još jedna beba, ili neko iz familije, već pravi, pravcati robot-ususivač! Jedinstvena tehnička podrška savremenoj ženi.

Moja majka je umela da kaže, kada smo porodično maštali o kupovini luksuznije tehnike: “Je l’ taj čisti sam, pa da ga kupim?.” E, pa, draga moja, i ostale mame, ovaj to i radi! Usisava sam. Zove se LG Home-Bot Square i mnogo je lep u “italijan” crvenoj boji. Ovaj usisivač je sladak kao Hrabri mali toster.

Baš sada, dok pišem ovaj tekst, on usisava, a moja devojčica u susednoj sobi spava. Ruke su mi slobodne za kreativan rad, a LG Home-Bot je toliko vredan i bešuman da ne smeta bebi u popodnevnoj dremci.

Pri tom, ovaj kućni uređaj zaista lepo čisti. Nije pedantan kao ženska ruka, ali usisava bolje od najpažljivijeg muškarca. Pa, ako nešto i propusti, onda svog robot-usisivača “prošetam” daljinskim da to popravi. Da, ima i svoj daljinski! Kažem vam, stiže pravo iz budućnosti i tu je kod nas. Ova mogućnost navođenja mi je savršeno zgodna posle ćerkine užine, da počisti samo mrvice ispod stolice.

Kad sam već spomenula muškarce, moram onda da opišem i tehničke karakteristike ovog kućnog aparata, jer je to bitno pri zajedničkoj odluci da izaberete ovakvog pomoćnika.

LG Hom-Bot Square ima nekoliko režima rada. Tu je i Turbo za veću usisnu moć. Odličan je i za deblje, čupave tepihe, kao što je naš u spavaćoj sobi. Možete da mu odredite kojom putanjom da se kreće i u koje vreme da se samostalno uključi i krene u usisavanje. Na svom ekranu prikazuje vreme i stautus baterije. Kompaktan je i ima visoki sjaj, ali je bitno da naglasim da na njemu ne ostaju prsti. Poseduje duplu kameru i senzore koji mu omogućavaju da se kreće i da zaobilazi prepreke.

Meni je savršeno to što se sam podvuče pod krevetac i temeljno usisa svu prašinu ispod.

Jedina moja zamerka je ta što kao prepreku ne doživljava kablove po stanu, pa se desi da se upetlja, odnosno, da zbog toga prijavi grešku i isključi se. To može da bude problem, ako ga uključite, a niste tu. Ništa mu se neće desiti, osim što neće završiti usisavanje do kraja.

Kada uspešno obavi posao, sam se vrati na svoju bazu. Potrebno je samo da izvadite kanticu sa prašinom, prospete je i isperete. Bitno je to što ima HEPA filter, koji sprečava pojavu alergije na prašinu kod dece.

Ako ga uporedim sa drugim usisivačima, koje sam do sada imala, on je prosto nešto sasvim dugačije, ili na primer, savršen poklon za babine. Međutim, nije jeftin.

Upravo je završio svoju rutu i robotskim glasom najavio da ide na punjenje, dok ću ja i danas posvetiti više vremena sebi i svojoj porodici, a to je najvažnije![:]

Leave a comment